söndag 19 februari 2012

Blåbärspaj

Här kommer receptet på pajen från igår, mumsigt!
Blåbärssmulpaj med marshmallows
Ingredienser
Smulpaj150 gsmör, kallt1 dlsocker2.5 dlvetemjöl1 dlhavregryn1 tskvaniljsocker Fyllning5 dlblåbär2 msksocker1 mskpotatismjöl50 gmörk choklad, hackad2 dlsmå marsmallows, att strö över
Receptet ger 12 bitar.

Gör så här

1. Smulpaj: Värm ugnen till 200 grader.
2. Skär smöret i tärningar och blanda hastigt ihop med övriga ingredienser till en smulig massa.
3. Lägg hälften av smulorna i en pajform som mäter cirka 28 cm i diameter och platta till dem lite.
4. Grädda i 6-7 minuter. Ta ut pajen och gör iordning fyllningen.
5. Fyllning: Lägg blåbären i en bunke, strö över socker och potatismjöl och vänd runt. Födela blandningen över botten.
6. Vänd ner den hackade chokladen i resten av smulorna och strö dem över blåbären, grädda i 20-25 minuter.
7. Ta ut pajen och strö över marshmallows, sätt in pajen i ugnen igen i 1-2 minuter eller tills marsmallowsen fått lite färg.
8. Servera med glass eller vaniljsås.


Inga kommentarer: