torsdag 8 maj 2014

Friday Night Chicken

Då var det dags igen, att Buzza! Denna gången gäller det kyckling från Familjen Dafgård, Friday night chicken. Finns i smakerna Sour créme & onion, Sweet BBQ och så Sweet chili som vi provade.

Det stod inte information på påsen om kycklingen skulle tinas eller in i ugnen direkt från frysen, men jag lät bli att tina och det funkade så då var väl det rätt...


Tyvärr så tappade jag aptiten rätt så direkt när jag tömde påsen i braspannan. En stor klump med stekflott (hoppas jag!!!) som följt med från fabriken.Var tvungen att dela på klumpen för att vara säker på att det inte var något annat äckligt. Tror och hoppas fortfarande på att det bara är stekflott!


20 minuter tog det i ugnen, lagom tid att fixa tillbehör.


Barnen älskar kyckling och såg fram emot att få smaka kvällens middag. Lykkan tog en halv tugga och spottade rätt så direkt ut alltihopa. Hon tyckte inte om kryddan. Prins(korv)en tog en av de mindre kycklingbitarna och åt upp hela, med betyget att det inte var gott och bad mig inte köpa de fler gånger.

Jag, som var vrålhungrig, åt knappt två bitar. Kycklingen var slemmig och konstig, precis som de tagit de bitar på kycklingen man inte kan sälja annars och marinerat. Kryddan var inte speciellt god så därför behövde inte heller barnen äta upp. Istället åt de sig mätta på mackor, en strikt regel jag bröt mot ikväll men så blir det när maten är direkt o-god!
Maken var inte alls ledsen för att han jobbade länge idag och missade kvällens misslyckade middag.

Så sammanfattat, inte direkt gott och inget vi kommer laga fler gånger!

1 kommentar:

H sa...

Svensk kyckling? Krav eller annan märkning? Spännande tillsatser?