fredag 22 augusti 2014

Lika förvirrad som jag?

Såhär har jag länge känt inför valet i höst, hur ska jag rösta?????


Hittade ett valtest på Aftonbladet men resultatet skrämde mig. På alla frågor utom de som handlade om invandring så tyckte jag tydligen mest som SD. INTE ett alternativ som jag hoppas ni förstår! För även om de övriga frågorna passade in på mig så vill jag inte rösta på främlingsfientlig makt. 

För ett tag sedan var det en kärring från SD som försökte ge barnen kakor och mig information om deras politik. Jag tittade på henne och sa "Du Tyskland 1939 ringde och vill ha tillbaka sin politik!" sen gick jag och barnen därifrån medan kärringen stod där som en fågelholk med sina torra kakor. 

S N A P !


Men fortfarande känner jag mig förvirrad. 


Vad är bäst för mig? Vad är bäst för mina barn? Vad är bäst för min mamma? Vad är bäst för min mormor? Vad är bäst för damen i kassan på ICA? Vad är bäst för killen som satt bredvid mig på bussen? Vad är bäst för Sverige? Vården, skolan, äldrevården, försvaret, miljön, alla är viktiga frågor som gör mig helt ångestfylld. 
Som tur är har jag omtänksamma vänner och av Helen fick jag en länk med ett mer seriöst test (och ett mycket bättre resultat!!) http://www.svt.se/nyheter/val2014/guide/kompass/svt/

Är du också osäker så in och gör testet, kanske ger dig lite klarhet...

Och nej, jag kommer INTE rösta på SD! 


1 kommentar:

Helene sa...

Ja, det är klurigt. Men SD blir det aldrig! Hoppas du listat ut vilka alternativ som är värda att kolla närmare på. Rösta med hjärtat och ha det bäst vännen.