lördag 7 februari 2015

Julafton, på mitt sätt

Nu blir det många bilder, en riktig bildbomb som ett bloggproffs skulle skrivit. Men jag måste visa, är så jäkla glad över hur mycket vi har fått gjort. Jag har sorterat upp allting i högar, så att allting ligger i rätt kategori, alltid en början. (Ja, det finns en hög som går under betäckningen "Var fan ska jag ha detta?!" och sen finns det en hög som jag enkelt kallar "Vad i helskotta ska jag ha detta till?!")

Blev avbruten i mitt gömmande på soffan bakom berget av saker, Lykkan lyckades hitta mig och påpekade att Melodifestivalen hade faktiskt börjat. Så jag la mig på den andra soffan tillsammans med övriga familjen istället och åt fruktsallad och samlade energi.

Iallafall, jag är ett steg på vägen. Nu ska jag bara försöka organiser allt och få plats med alla pinaler och grunkor. Den här hyllan ska fyllas...


Och Prins(korv)ens gamla garderob ska fyllas


Och de här hyllorna ska fyllas med lådor och lådorna ska fyllas med grejer, bra sygrejer liksom. 


De här lådlådorna fick jag av den gamla damen. De är proppfyllda med allt möjligt, men de har jag inte orkat sortera än. Men jag vet att de färgade lådorna längst ner till höger innehåller trådrullar, i färgna som är målade på utsidan. 
Ni förstår att detta är rena julafton för mig va?


Detta är vad jag är färdigsorterad med, huvudsakligen maskiner och färdigsydda gosedjur. 


De här är enbart mönster...


Detta är mitt lilla berg  med tyg (står i dubbla rader, så bara hälften syns på bilden..) som jag ska ta mig tid att sortera, blir ingen lätt uppgift.


Lite trådar som ska sorteras och organiseras, tillsammans med dubbelt så mycket jag har i en skokartong och allt från damen i lådlådorna... Hm, behöver nog inte köpa tråd på ett tag. 


Blixtlås...


Handtag och dylikt till väskor...


Band i alla de slag..


Jag orkade inte ta bild på de andra 47 högarna, på tok för mycket saker...
Men jag njuter av varje sekund och pinal, och är väldigt tacksam att jag har en så förstående man. Visst virrar han på huvudet ibland, men han uppmuntrar mig alltid att skapa och sy. Märker han att jag är nere, stressad, irriterad eller rastlös låter han mig alltid släppa allt vad som har med hus, barn, hund, tvätt, mat, städning att göra, så jag kan gömma mig med sömnaden en stund och samla energi. Det är kärlek de! Och att ägna en hel helg åt att måla och möblera om halva huset då alltså, så jag får ett riktigt syrum, med dörr! 

1 kommentar:

Anonym sa...

Kanon! Kommer snart med min kappa som behöver blixlås. Trevligt med Sagoborgens FB/MaE