fredag 29 juli 2011

Underbara Astrid Lindgren!!!

03.20 ringde min klocka i onsdagsmorse... *Gääääsp*
De var nämligen dags för oss att packa in oss i bilen och styra kosen mot Astrid Lindgrens värld!!!!
Efter att fått upp 2 trötta (och en trött make...) var vi på väg, men oj vilken tid de tog att komma dit. Bara en massa småvägar att köra men ca klockan 10 var vi framme för att checka in på Campingen, Nossenbaden.
Snabbt upp med tältet och sen körde vi bort till barnens paradis. Jag matade barnen med Mariekex medan maken stod i kö (som gick förvånansvärt snabbt) och sen var vi inne!!! Dem har verkligen tänkt till på de stället, vid ingången fanns de armband till barnen som man skrev sina mobilnummer på så om de kom bort så kunde man iallafall få tag på föräldrarna. Som tur var behövde vi aldrig få annvändning av dessa, men vetskapen om att informationen satt runt barnens handled lugnade mina nerver.
Sen var de bara att fara runt, vi var på allsång (sjukt roliga killar som spelade Kling och klang, dem borde få en Oscar!!!) och sen runt på en massa föreställningar. Barnen hade svårt att bestämma sig för vad dem skulle göra och hela tiden fanns där något nytt kul som lockade runt hörnen. Ni som har barn och inte har besökt denna "park" så rekommenderar jag de varmt. De känns verkligen som man är i filmerna, från att ha gått på Bråkmakaregatan så är man helt plötsligt i Katthult och innan man vet ordet av står man i Villa Villekullas trädgård. Och att filmernas karaktärer går runt där precis som att de ska vara där, inte bara går runt som Lisebergskaninerna utan de ser ut som dem verkligen är på väg mot något. Prokelukan (som lillan kallade fru Prosselius) cyklade omkring och uppmanade en att rensa öronen och Tengils vakter tog Prins(korv)ens glass när han sa att han inte lydde Tengils order. Dem hotade även maken med att kasta honom i kattlagråtan om han inte svor att lyda. Skådespelen fanns hela tiden omkring en men bäst var ju klart dem som utspelades på scenerna.
Vi som gnällt över vilket skitväder de varit denna sommar fick våra fiskar varma... 28 grader i skuggan och svetten rann av oss. Hinkade i oss dricka och försökte hitta lite skugga att skydda oss i...
Båda barnen satt som ljus så fort skådespelen började och lillan visste inte till sig när Pippi entrade scenen!! Vi tog oss tillbaka till campingen för ett kvällsdopp och lite korvgrillning innan de var dags att krypa ner i sovsäckarna. Sen vaknade vi kl. 7 och åt frukost ute på gräsplätten vid vårt tält. Plockade ihop våra tillhörigheter och sen körde vi tillbaka till paradiset. :-)

Vädret var mildare och de var mindre folk denna dag, så vi strossade lugnt om kring och bara njöt av att se barnen ha så himla kul. Dem körde "inte-stötta-mark" banan, sprang i labyrint, tittade in och ut i alla små små hus i lilla staden. Drog sig på flotta över vatten, klappade djuren, handlade i Polkagris-affären och åkte rutschkanor (har ingen aning om hur de stavas...) från Karlssosn lustiga hus. Prins(korv)en flög 1 meter bak när de slog ner i Mattisborgen och helvetesgapet uppstod, men han var lika glad för de! :-)
Nu kommer lite bilder, hoppas inte inlägget blir för långt...
Tittat i Lottas hus (de riktiga där filmen spelades in!!)
Man tar den skugga man hittar!
Prins(korv)en längst fram såklart!
Eeeeeeeeemil!
Lillan överlycklig för de små toaletterna i hennes storlek!
Inte-stötta-marken-banan
Klockren
Lagom road, lillan vägrade gå ur labyrinten.
 Fick till slut lyfta ur henne för vi skulle komma vidare!
Vi hittade en bänk att sitta på
Kvällsmys med korvgrillning och chips i de fria!
Karlssons hus

Nu fick jag inte lägga in fler bilder för datorn... Får väl försöka sen igen!

1 kommentar:

Anette sa...

Ja, just med den minen är dom sjukt lika!