Har berättat innan att när jag totalt saknar inspiration i köket så tar jag en Billiga veckan från ICA och kör några av deras recept.
Enkelt, snabbt, billigt och framför allt supergott!!!
Ikväll blev de Mexikanska köttbullar med bönris, himmelskt gott!
Ingredienser
- 4 portioner ris
- 500 g blandfärs
- 1 dl rostad lök
- 3 äggulor
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tsk spiskummin
- 1/2 tsk malen kanel
- salt och peppar
- 1 msk smör eller margarin
- 1 burk chunky salsa (à 350 g)
- 2 dl vatten
- Tillbehör
- 1 burk svarta bönor (à 380 g)
- 1/2 purjolök
Gör så här
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Krossa den rostade löken och blanda den med hälften av vattnet, äggulor, pressad vitlök, spiskummin, kanel, salt och svartpeppar i en bunke. Låt svälla ca 5 minuter. Blanda i färsen och forma färsen till bullar.
- Stek bullarna i matfettet tills de fått fin färg. Tillsätt salsan och resten av vattnet och låt puttra i 5-8 minuter.
- Skölj bönorna och låt dem rinna av. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Blanda lök och bönor med riset och smaka av med salt och peppar.
- Servera köttbullarna med bönriset.

Den ser ut så här, men med olika rätter på framsidan då såklart. Varje bilaga innehåller 3-4 veckomenyer och tillhörande handlarlistor. Sueprenkla recept som tar ca 20-30 minuter att tillaga. De jag ogillar med att laga efter recept är att man ska ha så satans många olika ingredienser, men här är de enkelt och basic. De man köper får man användning av och de blir inte att man 3 år senare hittar någon liten mysko burk som man inte ens kan komma ihåg vad man använde innehållet till.
Om ni inte förstått de, I love Billiga veckan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar